Het ontstaan van Boezemkussen

Het Boezemkussen komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het bekend staat als Heart Pillow. Ik, Tessa Konijn, eigenaresse van Boezemkussen.nl werd door het Heart Pillow geïnspireerd en startte mijn bedrijf. Een korte terugblik:

 

Nadat bij mij in 2013 borstkanker werd geconstateerd, is een van mijn borsten verwijderd en later is deze met plastische chirurgie gereconstrueerd. Ook is in mijn oksel een lymfeklier verwijderd. Alles is gelukkig goed gegaan, maar ik bleef veel klachten houden in het okselgebied. ik kon mijn arm niet langs mijn lichaam laten hangen, had behoefte de oksel open te houden, met als gevolg spanning en vermoeidheid in mijn schouder. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een passend kussentje en vond ik het Heart Pillow: een uitkomst! Ik droeg het altijd bij me, in alle mogelijke omstandigheden. Als ik op de bank zat, in de auto, als ik naar de film ging, of elders lang moest zitten. Het Heart Pillow gaf dan steun en daardoor ontspande het hele oksel- en schoudergebied. 

 

Ik was zeer enthousiast over het gebruik van het Heart Pillow en ben ze zelf gaan maken voor vrouwen om me heen. In eerste instantie op kleine schaal, en doneerde ze aan een inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben gehad. Maar al snel was de vraag zo groot, dat ik heb besloten een geoptimaliseerde versie op te markt te brengen. Ik heb er veel baat bij gehad en wil dit daarom beschikbaar maken voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Het Boezemkussen was geboren!

 

Ik ben van origine kunstenares, het creatieve zit mij in het bloed. Ik heb reeds jarenlang een eigen onderneming in diverse kunstobjecten: Tessa's Hearts. Boezemkussen.nl is een nieuwe pijler van Tessa's Hearts, waar ik erg trots op ben.

Geschiedenis van Heart Pillow

Het Heart Pillow komt uit Amerika. Het Heart Pillow Project is een initiatief dat in 2001 is gestart in het Erlanger Medical Center in Tennessee en sindsdien in vele landen is uitgerold. De American Women Club Overseas (AWCO), een VN-geaccrediteerde organisatie van Amerikaanse expat-vrouwen, heeft het initiatief naar Nederland gehaald en schenkt al jaren hartekussens aan Nederlandse ziekenhuizen. Een prachtig initiatief, echter vanwege de beperkte beschikbaarheid in slechts enkele ziekenhuizen in Nederland, kan niet aan de grote vraag worden voldaan.

Boezemkussen.nl is een aanvulling op het Heart Pillow Project, zodat alle vrouwen die dit nodig hebben, over een hartvormig kussen kunnen beschikken.

Boezemkussen / Okselkussen

Het verschil tussen een Boezemkussen, ook wel okselkussen genoemd, en een gewoon kussen is met name de vorm. Het hartvormige kussen is bedoeld om verlichting te geven in het okselgebied en rond de boezem. Door de ronde vorm van het hart is het kussen een fijne ondersteuning bij het liggen in bed, het kussen past als het ware "om" de borst heen. Het Boezemkussen is zacht en vormbaar, waardoor het in elke gewenste houding kan worden gebruikt. Ook voor vrouwen met een grote(re) boezem is het prettig te gebruiken tussen de borsten als zij op hun zij liggen. De vorm van het okselkussen/Boezemkussen is dan ook met zorg ontwikkeld. 

 

Door de ritssluiting in het kussensloop kan je het kussen bovendien zelf bijvullen of juist zachter maken door er wat vulling uit te halen. Zo creeer je je okselkussen/Boezemkussen geheel naar jouw eigen wens: jouw ideale kussen!